System Engineer

Delft, The Netherlands

Ben jij de zelfverzekerde en accurate System Engineer die waarde kan toevoegen in een dynamische en security gedreven omgeving?

Riscure is een succesvolle organisatie gespecialiseerd in het testen van de beveiliging van onder meer smart cards, Pay-TV systemen, slimme meters en mobiele betalingstoepassingen. Riscure groeit snel en één van onze testproducten is hard op weg om dé internationale benchmark te worden. We hebben 90 enthousiaste collega’s waarvan de meeste een technische en academische achtergrond hebben. Riscure is onderverdeeld in twee units: Security Lab en Inspector. Naast ons hoofdkantoor in Delft hebben we ook een vestiging in San Francisco.
Riscure steunt op een complexe IT-omgeving die bestaat uit meerdere netwerken en een groeiend aantal fysieke en virtuele servers, laptops en desktops. Ter ondersteuning van deze groeiende omgeving zijn we voor de lokatie Delft op zoek naar een System Engineer/systeembeheerder voor 24-40 uur in de week.

Functiebeschrijving

Samen met twee collega’s en de IT-manager ben je verantwoordelijk voor het beheren, monitoren en verder optimaliseren van de IT-omgeving. Daarnaast ben je actief betrokken op IT-projecten. Je werkzaamheden liggen vooral op serverniveau, maar waar nodig ook op desktop- en gebruikersvlak. Wijzigingen aan de infrastructuur onderbouw je vooraf en documenteer je achteraf.

Ervaring en kwaliteiten

Als System Engineer heb je een veelzijdige rol in een omgeving waarin IT-security centraal staat. Je hebt een sterke IT-achtergrond op zowel gebruiker- als server-niveau. Je kunt goed communiceren met professionele en veeleisende gebruikers. Je bent bekend met netwerken met meerdere besturingssystemen, server virtualisatie en het uitvoeren van taken gebaseerd op ITIL. Gezien de aard van onze werkzaamheden heb je sterke affiniteit met security. Het is essentieel dat je het belang van informatiebeveiliging inziet en hier ook naar handelt. Je bent transparant in je communicatie, zowel naar je directe collega’s als naar eindgebruikers.

Tot je ervaring en kwaliteiten behoren:

  • Opleiding op HBO (ICT) niveau
  • Ervaring met MS Server 2012 en Active Directory
  • Kennis van Linux, Network Security en Firewalling
  • Kennis van MS System Center op expert niveau
  • Kennis van ITIL-processen
  • Goede communicatieve vaardigheden in het Engels, in woord en geschrift
  • Zorgvuldigheid in werken

Wat wij bieden

Kiezen voor Riscure betekent kiezen voor een marktconform salaris, winstdeling, een modern pensioenplan en veel ruimte om inspirerende resultaten neer te zetten. Bovendien heb je de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en met de organisatie mee te groeien. Tel daar enthousiaste collega’s en veel afwisseling bij op en je begrijpt dat deze functie meer dan aantrekkelijk is.